Overslaan naar content

Kwaliteitsmedewerker Food

Op locatie
 • Groenlo, Gelderland, Nederland
Overig

Functieomschrijving

Kwaliteitsmedewerker gezocht: Zet je in voor topkwaliteit in de voedingsindustrie.


Het bedrijf

Vion is een internationale producent van vlees, vleesproducten en plantaardige alternatieven, met productielocaties in Nederland, Duitsland en België. Vion heeft verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd.

Het product portfolio van bestaat uit vers varkens- en rundvlees en daarvan afgeleide producten voor Retail, Foodservice en de vleeswarenindustrie. Het bedrijf is een sterk groeiend vleesverwerkend bedrijf met productielocaties in Nederland, Duitsland en België en verkoopkantoren in meer dan tien landen wereldwijd.

Vion is een internationale producent van vlees, vleesproducten en plantaardige alternatieven, De vier Business Units Pork, Beef, Food Service en Retail leveren vers varkens- en rundvlees, vleesproducten, plantaardige alternatieven en bijproducten voor retail, foodservice en de vleesverwerkende industrie.

Locatie Groenlo is gespecialiseerd in de verwerking van de varkens uit de duurzaamheidsconcepten Good Farming Star (met één ster keurmerk Beter Leven). Voor dit concept zijn aparte stromen georganiseerd om herkomst en verwerking volledig te kunnen monitoren. De locatie Groenlo levert voornamelijk aan industriële bedrijven die de Retail bedienen. Daarnaast wordt vanuit locatie Groenlo geleverd aan de Aziatische markt.

Elke dag eten 100 miljoen consumenten wereldwijd een maaltijd met daarin een beetje Vion. Deze hoeveelheid komt met een grote verantwoordelijkheid. Bij Vion werken ze iedere dag gedreven aan de wereldwijde voedseluitdaging: 9 miljard mensen voeden in 2050. Jij kunt hier een belangrijke bijdrage aan leveren als QA-medewerker bij Vion in Groenlo.


De rol van Kwaliteitsmedewerker Food:

Als Kwaliteitsmedewerker Food controleer en analyseer je de processtromen met betrekking tot de veiligheid en kwaliteit, om te zorgen voor een constant kwaliteitsniveau van de food producten. Af en toe ga je naar de productievloer, wanneer je kwaliteitsafwijkingen signaleert ondersteun je de productie bij efficiënte en praktische oplossingen. Je werkt nauw samen met een breed scala aan teamleden, waaronder Voormannen, de Afdelingsmanager, Productieleider, Productiemedewerkers en natuurlijk de QA Manager. Je wordt onderdeel van een toegewijd en samenhangend team, bestaande uit drie  Kwaliteits-medewerkers en de QA Manager.


En dit ga je doen:

 • Je werkt continu aan de uitvoering en verbetering van diverse kwaliteitssystemen op de vestiging zoals HACCP, BRC, SKAL, NEN ISO-9001 en IKB;
 • Je draagt zorg voor het documentenbeheer, monsternames en SSOP- en pré-SSOP verificaties;
 • Je neemt deel aan diverse QA-verbeterprojecten. Zie jij iets wat beter kan? Jij krijgt de mogelijkheid hier werk van te maken;
 • Je verzorgt trainingen voor medewerkers en management op het gebied van kwaliteit;
 • Je begeleidt in- en externe audits van certificerende instanties en klanten;
 • Je draagt zorg voor implementatie van veranderingen binnen processen, grond- en/of hulpstoffen, verpakkingen en eindproducten;
 • Je verwerkt en verstrekt (de analyse van) kwaliteitsgegevens en presenteert deze aan belanghebbenden;
 • Komen er klachten binnen van klanten en/of leveranciers? Jij handelt ze af of zet ze door naar de desbetreffende persoon, zodat klachten snel verholpen worden.

Vereisten

Jouw profiel:

We zijn op zoek naar een Kwaliteitsmedewerker Food, die met enthousiasme en expertise te werk gaat. Je moet gericht zijn op resultaten, initiatief kunnen tonen en communicatief sterk zijn. 


Daarnaast zijn de volgende onderdelen bij deze vacature van belang:

 • Je functioneert op hbo-niveau en hebt een afgeronde mbo- of hbo-opleiding levensmiddelentechnologie of aanverwante food opleiding;
 • Je beschikt over werkervaring in een kwaliteitsfunctie in een food productie omgeving, bij voorkeur de vleessector bijvoorbeeld als QA-/.medewerker, QA-specialist of kwaliteitsadviseur;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met verbeterprojecten op het gebied van kwaliteit bij een organisatie actief in de voedingsmiddelenindustrie;
 • Je hebt kennis van diverse kwaliteitssystemen. Denk hierbij aan BRC, SKAL, IKB en ISO 9001;
 • Je voelt je thuis in een hectische en dynamische omgeving waar collega’s met verschillende culturen werkzaam zijn;
 • Bij voorkeur ben je 5 dagen, fulltime (= 36 uur per week) beschikbaar. 4 dagen in de week waarbij je 28,8 uur werkt is ook bespreekbaar;
 • Je werkt in dagdienst van maandag tot en met vrijdag. Af en toe is het gewenst dat je op zaterdag aanwezig bent. Uiteraard wordt dit goed met jou en het QA-team afgestemd;
 • Je werkdagen beginnen tussen 7:30 en 8:30 uur. Door audits en monster name kan het voorkomen, dat je ’s ochtends vroeg begint. Je bent flexibel genoeg om dit dan ook te doen.


Vion biedt jou:

Bij Vion Groenlo BV stap je in een dynamische werkomgeving waar mogelijkheden centraal staan. Er wordt je de kans geboden om actief bij te dragen aan het verhogen van de kwaliteit. Je maakt grondig kennis met alle aspecten van het QA-vak en er zijn volop ontwikkelingsmogelijkheden binnen de voedingsmiddelenindustrie.


Wat mag jij verder verwachten van deze vacature:

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een marktconform salaris;
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 2%;
 • Je krijgt 24 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Je krijgt toegang tot Vion Academy, het opleidingsportaal voor alle medewerkers van Vion.


Heb jij ambitie?

Er zijn mooie doorgroeimogelijkheden voor de toekomst. Wanneer jij de ambitie hebt is er de mogelijkheid om verder te groeien binnen dit bedrijf.  Daarnaast is er ook de Young Club. Deze club brengt je in contact met collega’s van andere vestigingen en organiseert tal van leuke en leerzame activiteiten.


Kom jij het QA team van Vion versterken? 

Wij nodigen je van harte uit om te solliciteren! Neem voor meer informatie contact op met Jacqueline via 06 - 82080951. Appen mag natuurlijk ook.


Door te solliciteren ga je akkoord met onze privacy verklaring op onze website


Op locatie
 • Groenlo, Gelderland, Nederland
Overig

of