Overslaan naar content

Val op tussen de stapel: Vijf tips voor een succesvol cv

Door: redactie Oostmatch, 9 juni 2023

Een goed cv is van cruciaal belang bij het solliciteren naar een baan. Het kan het verschil maken tussen wel of niet uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. In dit artikel geven wij je vijf tips die je kunnen helpen bij het opstellen van een succesvol cv. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat jouw cv opvalt tussen de stapel en hiermee jouw kansen op een baan vergroot!

  1. Wees beknopt en overzichtelijk Je cv moet een duidelijke, overzichtelijke samenvatting van je vaardigheden en werkervaring bieden, dus het is belangrijk om beknopt te zijn. Gebruik korte zinnen en bullet points om je informatie te presenteren. Probeer ook om je cv niet langer dan twee pagina’s te maken.

  2. Besteed aandacht aan de opmaak De opmaak van je cv is de allereerste indruk en daarom ook erg belangrijk. Ben je niet zo’n ster in lay-outs? Probeer dan eens of je de opmaak kunt personaliseren door middel van kleurgebruik. Gebruik hiervoor templates van Microsoft Word of maak gebruik van een van de honderden opties die Canva jou biedt. Door hier iets meer aandacht aan te besteden, val je op doordat je een stukje van jezelf laat zien!

  3. Pas je cv aan op de functie Je cv moet relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Geef specifieke voorbeelden van je werkervaring die betrekking hebben op de functie waarop je solliciteert. Zo laat je de werkgever zien dat je de vaardigheden en ervaring hebt die nodig zijn voor de functie.

  4. Benoem je competenties Jouw werkervaring(en) en opleiding(en) mogen zeker niet ontbreken op jouw cv, ze zeggen echter weinig over jou als persoon. Laat zien wat je kwaliteiten zijn! Door je competenties/talenten toe te voegen aan je cv krijgt je potentiële nieuwe werkgever gelijk een beter beeld van jouw capaciteiten en wat jou uniek maakt.

  5. Controleer op fouten Controleer je cv op fouten in spelling en grammatica. Een cv is jouw visitekaartje en het zegt iets over jouw professionaliteit. Laat iemand anders je cv lezen om fouten op te sporen die je zelf misschien hebt gemist.

Met deze vijf tips heb je een goede basis te pakken. Vergeet niet dat een cv jouw persoonlijke marketingtool is, dus zorg ervoor dat het jouw unieke vaardigheden en werkervaring benadrukt. Mocht je hulp willen bij het solliciteren of eens willen sparren over mogelijke carrière mogelijkheden kijk dan zeker eens op www.oostmatch.nl.Veel succes met het opstellen van je cv!